Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   SONOVA síkkollektor napkollektoros pályázathoz

napkollektorA közelgő – legfrissebb hírek szerint október végére várható- napkollektoros pályázat várhatóan számos magyar család számára elérhetővé teszi a melegvíztermelő napkollektoros rendszer megvalósítását.

A pályázat kihasználásához legegyszerűbb megoldás egy komplett napkollektor rendszer kiválasztása. Szakértőink a SONOVA napkollektoros rendszert tartják megfelelőnek a hazai igények és a pályázat által támasztott követelmények kielégítése érdekében.

Célunk volt egy, olyan rendszert találni, ami nem igényel utólagos bonyolult szerelő munkát, európai minőségű és strapabírásával legalább 20 évig garantálja a gondtalan melegvíz előállítást.

A rendszer összetevőiből a szolár tartályt és a szabályozást már a korábbi írásainkban részletesen bemutattuk, most pedig a rendszer lelkén a síkkollektoron van a sor.
Mivel a síkkollektorok a tetőn kerülnek elhelyezésre, ezért hosszú éveken keresztül bírniuk kell a szélsőséges terheléseket is. Erre csak a végtelenül egyszerű síkkollektorok képesek. A SONOVA síkkollektornál alapkövetelmény, hogy a mechanikai behatások és az időjárás viszontagságai ne legyenek hatással a teljesítményre.
Ezt a prizmatikus 4 mm vastag speciális szolár üveg garantálja, egyszerre véd és a napsugárzás teljes spektrumát átengedi.

Fontos, hogy napkollektorunk megfelelő fényelnyelő bevonattal rendelkezzen, a SONOVA síkkollektor esetében szelektív abszorber bevonat szavatolja a 95%-os elnyelődést.

sonova abszorber

Lényeges kérdés, hogy a nyertes pályázatunk után mennyi ideig használható a napkollektor, erre igen jó példát szolgáltatnak a skandináv országokban már régebb óta használatos napkollektorok, ezek között nem ritkák a 25-30 éves matuzsálemek, ezért végső élettartamot nem lehet meghatározni ugyanis ezek az eszközök egyszerűségüknél fogva elnyűhetetlenek. Még egyszer összefoglalva a SONOVA síkkollektorok a következő fontosabb műszaki paraméterekkel rendelkeznek:

– Szelektív abszorber bevonat (TiNox)
– Réz abszorber
– Alumínium ház
– Prizmatikus szolár üveg (4 mm)
– Emisszió: 5%
– Abszorpció: 95%
– Hatásfok: max. 85%
– Abszorber felület 1,75m2

Híreink szerint már nem kell sokat várni a pályázatra, ezért ha egy ütőképes, biztos rendszerrel szeretne pályázni, töltse ki és küldje vissza napkollektoros kérdőívünket az info@megujulofutes.hu címre, és kollégáink megküldik ingyenes árajánlatunkat, valamint tájékoztatják a pályázat megjelenése esetén.
NAPKOLLEKTOROS KÉRDŐÍV INGYENES AJÁNLATKÉRÉSHEZ

Kapcsolódó cikkek:
RESOL szolár szabályzó napkollektoros pályázathoz

SONOVA HMV tároló napkollektoros pályázathoz

Kulcsszavak: , , , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!