Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Ön mennyit költ melegvízre havonta? – Napkollektoros pályázat

napkollektorElgondolkodtató dolog, hogy mennyi megtakarított pénzzel rendelkeznénk most, ha már évekkel ezelőtt napkollektorral állítanánk elő a családunk számára szükséges használati melegvizet. Egy internetes közvélemény-kutatás arról szolgáltat adatokat, hogy az 500 megkérdezett mekkora összeget költ havonta melegvízre.

A kutatás szerint minden 10. magyar család több mint 10 ezer forintot költ a villany vagy gázbojleres melegvíz előállításra. A legrosszabb a helyzet a villanybojlerek esetében, hiszen egy négytagú család áramköltsége meghaladhatja akár a 15 ezer Forintot is (átlagos fogyasztási magatartást feltételezve).

A fenti költségek lefaragására a legjobb megoldás a napkollektor, hiszen nyáron a teljes használati melegvíz igényünket fedezhetjük vele, és télen is előállítható a fogyasztásunk 60%-a.

Persze számolnunk kell a sokak számára anyagi terhet jelentő beruházási költséggel is, azonban hosszú távon igen jelentős megtakarítást érhetünk el, ha igénybe vesszük a várhatóan nemsokára kiírásra kerülő napkollektoros pályázatot.

A pályázati forrás fedezheti a beruházási költség 40-45%-át, ezzel a rendszerünk megtérülése lecsökkenhet 4-5 évre. Főként akkor, ha megfelelően mérsékelt áru és alacsony költséggel beszerelhető napkollektoros rendszert választunk.

Szakértőink felmérték a hazai igényeket és azt rávetítve a napkollektor piacra, és ezek alapján a SONOVA napkollektor családnak szavaztak bizalmat. A napkollektoros rendszer gyakorlatilag mindent tartalmaz, még a legügyetlenebb szerelő sem képes elhibázni a berendezés beüzemelését. Hozzávetőlegesen 150. 000 Ft-os áron a komplett beszerelés és üzembe helyezés is megoldható, szemben más napkollektor típusokkal, ahol akár 300-450 ezer Forintra is rúghat a beszerelés végső összege (ez főként abból adódik, hogy a rendszer nem tartalmaz minden járulékos szerelési anyagot).

A rendszerben található síkkolektor nagyon strapabíró, az ilyen típusú napkollektorok akár 20 év feletti élettartamot is produkálhatnak, szemben az állandóan meghibásodó és karbantartásra szoruló vákuumcsöves kollektorokkal.

Ha Ön is részesedni szeretne a NULLA ENERGIAKÖLTSÉG érzéséből, akkor küldje vissza a kitöltött napkollektoros kérdőívünket az info@megujulofutes.hu címre és mi tájékoztatjuk a pályázatról és kidolgozunk Önnek egy árajánlatot.

Kapcsolódó cikkek:
SONOVA HMV tároló napkollektoros pályázathoz
Jön a napkollektor pályázat 1. LÉPÉS: AJÁNLAT

Kulcsszavak: , , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!