Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Már az olajkutakon is napkollektort használnak – Pályázzon Ön is!

olajcsúcs„Üvegházba zárt vonalfókusz napkollektorral összegyűjtött napenergia fejleszti a gőzt a kőolaj kitermeléshez egy kaliforniai próbaüzemben. Míg korábban a gőzfejlesztést a fosszilis földgáz energiahordozóra alapozták, mára gazdaságosabbá vált mindezt a napenergiára bízni. Az utóbbi időkben jelentősen megdrágult hagyományos energiahordozók árának egynegyedéért lehet a megújuló napenergiával ipari gőzt előállítani, persze leginkább ott, ahol magas a napsütéses órák száma.

Az olajlelőhelyek jelentős része éppen ilyen helyen található, így a korábban gazdasági okokból bezárt olajkutakat furcsamód éppen a napkollektorok lehelhetik életre.” -írja az enegiacentrum.hu

A fenti írás a hétköznapi ember számára is sok megfontolnivalót tartogat. Ugyanis gondoljunk bele, hogy a világunkat mozgató fosszilis energiaforrások kiaknázására is megújuló energiát használnak. Ez pedig előre vetíti a közeljövőben várható nagyon gyors változást, a fosszilis energiaforrások folyamatos kimerülését. Mint tudjuk már rég elértük a kőolajcsúcsot, ezentúl megállíthatatlan a folyamat, aki energiát szeretne annak természet megújuló forrásait kell alkalmaznia.

Mára elértük azt a szintet, hogy Magyarországon elég erős lett a politikai akarat ahhoz, hogy támogatásra kerüljenek a megújulós projektek. A napkollektorok területén jelentős eredményeket várhatunk a várhatóan októberben megjelenő napkollektoros pályázattól. Mondjuk ezt azért, mert várhatóan 6-8 ezer család is élhet a vissza nem térítendő támogatás lehetőségével.

A pályázat segítségével egy átlagos fogyasztási szokásokkal rendelkező család 450-500 ezer Forintból megvalósíthat egy napkollektoros rendszert, ugyanis a beruházás másik felét a szén-dioxid kvóta kereskedelemből megmaradt összegből az állam finanszírozza.

A pályázat elnyeréséhez kulcsfontosságú lesz a gyorsaság és a hibátlan pályázat leadás. Amennyiben Ön szeretne értesülni a pályázat megjelenéséről és szeretné beszerezni a pályázathoz az ingyenes ajánlatot, akkor az info@megujulofutes.hu címre küldje vissza kitöltve a napkollektoros kérdőívet.

NAPKOLLEKTOROS KÉRDŐÍV ITT!!!

Az adatlap kitöltése csak néhány percet vesz igénybe, az információk beírása után mentse el azt és már küldheti is. Az adatlapot regisztráljuk rendszerünkben és a pályázat megjelenésekor azonnal értesítjük Önt a teendőkkel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek:
Eljött a kőolajcsúcs, azaz a PEAKOIL!

Kulcsszavak: , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!