Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Kiszámíthatatlan támogatások „rángatják” a napenergia piacot

napkollektorImmár negyedik alkalommal jelenik meg az ENERGIAKLUB részletes elemzése a hazai napenergia-piac aktuális helyzetéről. A kutatás eredményeinek legfőbb tanulsága, hogy – stabil támogatási rendszer hiányában – a kiszámíthatatlan módon meghirdetett beruházási támogatások „rángatják” a piacot.

A friss adatokon, interjúkon és kérdőíves felmérésen alapuló tanulmány értékeli a 2011-es év eseményeit és azok hatását a hazai napenergia-piacra, valamint elemzi az elmúlt négy év eredményei alapján megfigyelhető trendeket. A napenergia piac legmeghatározóbb szereplőinek bevonásával készült elemzés többek között azt vizsgálja, hogy kik a főbb vevőcsoportok, illetve milyen termékeket kínálnak a vállalkozások. A hazai napenergia-potenciál, az érdekképviseleti szervezetek, illetve a piac jogi és gazdasági környezetének bemutatásán túl az elemzésben arra is kitérünk, hogy mi mozgatja a napkollektorok és napelemek piacát, vagy hogy milyen ösztönzőkkel lehetne fellendíteni a keresletet.

Az idei felmérés eredményei bizonyos kérdések vonatkozásában (versenytényezők, telítettség, stb.) megerősítik az előző évek trendjét, de számos újdonságot is tartogatnak. Az adatok és a beérkezett válaszok határozottan rámutatnak a napkollektor- és napelem-piac eltérő fejlődésére. Míg a napkollektoros rendszerek csupán lassan terjednek Magyarországon, a napelemek esetében komoly áttörésnek lehettünk tanúi 2011-ben.
A magyarországi napenergia-piac 2011-ben – egy kérdőíves felmérés eredményei című tanulmány magyar nyelvű elemzés ára 22.000 Ft + ÁFA.
A tanulmány mindenkinek hasznos adatokkal szolgál, akik a hazai napenergia-piac iránt érdeklődnek, legyenek akár befektetők, gyártók, vagy éppen állami döntéshozók. Forrás:www.energiaklub.hu

Kapcsolódó cikkek:
5700 napkollektoros pályázat került benyújtásra

Kulcsszavak: , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!