Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Google projekt – napkollektort 3000 családnak

napkollektorA Google 75 millió dolláros programot indít, amelynek keretében családok telepíthetnek napkollektorokat a házukra.

A keresőóriás tervei szerint 3 ezer család juthat napenergiához a projekt segítségével. A Google 75 milliárd dollár összértékű finanszírozást biztosít, amelyet amerikai napkollektor-gyártók vehetnek igénybe. A forrásokat a cégek azután úgy használják fel, hogy nulla vagy minimális önerővel vásárolhassanak tőlük napelemeket az érdeklődők.

A 30 ezer dolláros napenergia rendszereket az AP tudósítása szerint a Google finanszírozása segítségével ugyanekkora vagy alacsonyabb áron vásárolhatják meg a háztartások. Igaz, ezt inkább bérleti díjnak, mint részletfizetési akciónak lehet nevezni, hiszen a napelemek tulajdonosa a Google lesz, a megtérülést az így megtermelt energia megvásárlása biztosítja majd. A Google eddig is számos zöldberuházást indított, eddig összesen 850 millió dollárt fordított ilyen típusú projektekre. (Forrás: vg.hu)

Magyarországon elvileg nem vehető igénybe a Google támogatása, azonban ne felejtsük el, hogy a NFM ígérete szerint október közepén indulhat a napkollektoros pályázat. Ha minden az ígértek szerint halad akkor nincs már sok idő az előkészítésre.

Első lépésként a napkollektoros rendszer árajánlatát szükséges beszerezni, ezt a napkollektoros kérdőív kitöltésével ingyenesen megteheti.
A napkollektoros kérdőíveket az info@megujulofutes.hu címre várjuk visszaküldeni.

Kapcsolódó cikkek:
Rövidesen indul a napkollektoros pályázat – Kivitelezői regisztráció
Ön mennyit költ melegvízre havonta? – Napkollektoros pályázat
SONOVA HMV tároló napkollektoros pályázathoz

Kulcsszavak: , , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!