Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Innovatív napelem lapostetőre

Napelemek lapostetőre

 Egy új találmány, a lapostetőre telepíthető napelemes rendszer, mellyel villamosenergiát tudunk termelni. A találmány lényege, hogy a napelemek könnyűek, és nem kell őket szerelni, csak összeilleszteni. Nem kell hozzá semmilyen szerelőeszköz, csak egész egyszerűen össze kell illeszteni a napelemeket és máris villamosenergiát termelhetünk. A következő képen látható a napelem kialakítása, mely olyan mint egy napágy.

A következő előnyei vannak a lapostetőre szerelhető napelemnek:
– magas teljesítmény/modul arány
– egyszerű szerelés
– felállítási idő: 20 kWp ember/nap
– alacsony elektromos szerelési igény
– csak 15 kg/m²
– a szél átjárja az elemeket

 A napelemek nem hagyományos lapos felépítésűek, hanem hasonlóan a vákuumcsöves napkollektorhoz csöveken helyezkedik el a napelem abszorber felülete. Így a napsugárzás 360º-ban éri, hiszen a lapostetőről visszaverődő fényt a napelem alsó része elnyeli. Rendelhető továbbá a tetőre olyan borítás, mely jobban visszaveri a napsugárzást, így növelhetjük a teljesítményt.

Nagyon fontos kitérni az egyszerű szerelésre. A napelemeket mint az „ágyakat” egymás mellé kell csak rakosgatni és összeilleszteni. Ezzel elkerülhetjük a meglévő lapostető szigetelésének megsértését. A következő képen egy nagyobb rendszert láthatunk kiépítve:

 Technikai adatok

Ezeket a napelem modulokat tartják jelenleg a világon a nagy napelemes rendszerek következő lépésének! A lenti képen látható, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke is a technológia lelkes híve! A lapostetőre szerelhető napelemmodulok ára jelenleg 750.000 Ft/kW áron elérhető. A felállítási költségük pedig 500-1.000 Ft/kWp körül alakul, mely messze kedvezőbb mint a hagyományos napelemeké. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vagy ajánlatot szeretne kapni, az info@megujulofutes.hu címre várjuk levelét!

Kapcsolódó cikkek:
Napelemes ablak  
Hálózatra visszatápláló napelemes rendszer  
Napelem működése

Kulcsszavak:

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!