Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Kizárólag megújuló energia

Megújuló alapú fűtési rendszer kötelező lesz!

 Az Európai Unió tervei szerint, egy újonnan épülő családi ház fűtési rendszere csak megújuló energiákat használhat majd. A törvénytervezet, amit az államoknak el kell fogadni, elő fogja írni, hogy fűtési és használati melegvízelőállító rendszer kialakításánál csak biomasszakazánt (faelgázosító-, apríték– és pelletkazánt), hőszivattyút, napkollektoros fűtést vagy bármilyen megújuló alapú távfűtést lehet alkalmazni. Aki nem így alakítja ki fűtését, annak komoly büntetésekre kell majd számítania, ami elérheti akár a 15.000.000 Ft-ot is.

 A törvényt nagy valószínűséggel Németország vezeti be elsők között. Az egyetlen kiskapu, ami egyelőre megmarad, hogy bizonyos típusú, magas hatásfokú kondenzációs kazánok telepítése még egy ideig engedélyezett lesz. Nagy-Britannia már kizárta hagyományos gázkészülékek telepítését és csak kondenzációs készülékek telepítését engedélyezi.

 Ezzel a lépéssel kívánja kényszeríteni az EU környezettudatos gazdaság kialakításának irányba a tagállamait. Abban az esetben, ha nem valósulnak meg időben ezek a fejlesztések, akkor olyan súlyos energiaválság léphet fel, hogy az Európai Unió elveszítheti gazdasági versenyfölényét és kiszolgáltatott lesz a gazdaság és a háztartások ellátását képező energiaforrások ellátásában.

 Gondoljunk csak bele Szlovákia helyzetébe, aki 2008/2009 telén mindössze 20 napra állt attól, hogy teljesen kifogyjanak gázkészletei, vagy akár Szerbiára, ahol a Magyarországi gáztartalékok mentették meg a háztartásokat.

 Minden előrejelzés arra mutat, hogy komoly gázellátási problémákkal és rendkívüli áremelkedéssel lehet számolni a gázpiacon, ezért amíg csak lehet megújuló fűtési rendszert kell kialakítani, mert így a biztonságon túl megtakarításokat is érhetünk el és hosszú távra biztosíthatjuk ellátásunkat.

Hasonló cikkek:
Faelgázosítás
Faapríték

Pellet
Hőszivattyú
Napkollektor

 

 

 

 

Kulcsszavak: , , , , , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!