Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   GEO és H tarifa

Amennyiben épületünk fűtésében, hűtésében, vagy melegvíz előállításban megújuló energiát használó berendezést szeretnénk kialakítani, vagy esetleg már megvalósítottuk, akkor annak működtetéséhez többféle kedvezményes villamosenergia díjra is jogosultak lehetünk. Ilyen a GeoTarifa és a H -Tarifa.

GeoTarifa: Az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózatán belül 2009.április.1. óta elérhető, kizárólag hőszivattyúkra vonatkozó kedvezményes villamos energia díjszabás. Igénybe vehető mind lakossági, mind 3×63 Ampert (39W) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkező üzleti ügyfelek és közintézmények számára.
H -Tarifa: Az E-ON, DÉMÁSZ, ELMÜ, ÉMÁSZ szolgáltatási területein 2010.január 1-től kedvezményes “H” tarifát vezettek be. Csak fűtési idényben vehető igénybe:

– legalább 3 jósági fokú hőszivattyú,
– épületek hőellátására, napenergiából és egyéb megújuló energiaforrásokból nyert hőenergiát hasznosító berendezések és
– ezek üzemeltetését közvetlenül szolgáló készülékek (pl. keringetőszivattyúk, vezérlés, szabályozás, villamosmotorok) táplálására.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területen lehetőségünk nyílik megválasztani, hogy melyik kedvezményt szeretnénk igénybe venni. A GeoTarifa csak hőszivattyúnál igényelhető és drágább, mint a H-tarifa, viszont egész évben rendelkezésre áll. Ezért akkor járhatunk jól vele, ha hőszivattyúnkat nyáron hűtésre is használjuk. A H-Tarifát csak fűtési idényben használhatjuk, viszont mellette szól, hogy más megújuló energiát használó berendezésekhez is igényelhetjük.

Kapcsolódó cikkek:
Olcsóbb, vagy drágább a zöldáram?
Zöld Tarifa

Kulcsszavak: , , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!