Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Szélhámos napkollektoros cégek – Itt a feketelista

feketelistaHonlapján egy feketelistát tett közzé a hazai napkollektoros szakmai szövetség a megbízhatatlannak tartott cégek nevével.

Mint más feltörekvő ágazatban a napkollektor piacon is megjelentek a munkájukért felelősséget nem vállaló cégek. Olvasóinkat megkímélve a velük való találkozástól, a listát itt lehet megtekinteni.

Bár a társaságok jelentős tartozást maguk mögött hagyva fölszámolás alatt állnak, vezetőik a tapasztalatok szerint várhatóan új név alatt új vállalkozást indíthatnak a jövőben, további károkat okozva.

A feketelistát létrehozó Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSz) célja az volt, hogy segíthessenek elkerülni a megbízhatatlan és másokra ártalmas vezetőkkel rendelkező cégeket. Közös a listán szereplő cégekben, illetve vezetőikben, hogy egyaránt kárt okoztak a szövetség tagvállalatainak. Bár a társaságok mindegyike felszámolás alatt áll, a tulajdonosok azonban rendre újabb és újabb cégeket alapítanak, a felsorolásban említett nevek jellemzően egy-egy vezető sokadik formációját jelölik – mondta el a Napi Gazdaság Online érdeklődésére Kiss Ernő, a szervezet elnöke.

Az újonnan megalapított cég szinte minden esetben egyszer kétszer még fizet aztán a továbbiakban már csak azzal tűnik ki, hogy a beszállítóknak nem fizet és a munkájára sem vállal semmiféle garanciát, illetve ha van is azt már a felszámolás alatt álló céggel szemben nem lehet sikerrel érvényesíteni.

Mindig körültekintően válasszunk a napkollektoros rendszerünk megvalósításához alkalmas szakértőket, hogy az elvárt megtérülés és költségcsökkentés valóban bekövetkezzen.

Kapcsolódó cikkek:
 Napkollektoros pályázat! Legfrissebb hírek a pályázatról!

Jön a napkollektor pályázat 1. LÉPÉS: AJÁNLAT

Kulcsszavak: , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!