Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   SAS ECO és AGRO ECO agripellet kazánok működése

Agripellet kazánok működése

A mai cikkünkben szeretnénk bemutatni a két agripelletes kazánunk felépítését és működését. Ezek a kazánok alkalmasak mezőgazdasági hulladékok, szalma- és bármilyen pellet, illetve tűzifa eltüzelésére is. A SAS ECO és SAS AGRO ECO alkalmasak kielégíteni legjobban a magyarországi igényeket, hiszen magas hatásfokkal, bármilyen kisméretű biohulladékkal működhetnek. A kazánok megtakarítása szalma- és egyéb pelletek esetén 40-45 % a gázzal szemben és 30% a fapellettel szemben. Ha napraforgóhéjjal, rostaljjal, gyümölcsmagvakkal tüzelünk, a megtakarítás akár 100 %-os is lehet!
A két kazán felépítése nagyjából azonos. A SAS ECO egy egyszerűbb megoldás, alacsonyabb áron, a SAS AGRO ECO pedig egy kifinomultabb rendszer, magasabb műszaki igény esetére. A következő képen a kazán alapfelépítését láthatjuk:

SAS ECO

 Mint a képen is látható, a kazánba a hátsó integrált tárolóból csiga szállítja a tüzelőanyagot a mozgórostélyos tűztérbe. A csiga össze van hangolva a kazánnal, mely az épület szükségletei alapján adagolja a tüzelőanyagot. A mozgórostély azért fontos, mert lágyszárúak és a korábban említett termények eltüzeléséhez feltétlenül szükséges a tüzelőanyag bolygatása. A rostélyon végighalad az adott tüzelőanyag és hamuja lehullik a hamutárolóba, a hőcserélőn keresztül pedig leadja a hőenergiát. A hatásfok 85% körüli, a fellépő igények szerint. Alacsony kihasználtság mellett csökken a hatásfok. Amennyiben lehetőség van rá, tudunk tűzifával és hulladékfával is tüzelni a hagyományos tűztérajtó irányából. Ebben a kazánban nincs automata begyújtás, ami azt jelenti, hogy parázsoltat a kazán akkor is, ha nincs fűtési igény. Ez az átmeneti időszakokban (ősz, tavasz), amikor kisebb a fellépő fűtési igény, többlet tüzelőanyag felhasználást jelent.

Teljesítménytartomány: 17-225 kW

 SAS ECO Árlista

 SAS AGRO ECO

 Teljesen azonosan a SAS ECO-hoz, itt is integrált tároló van és mozgórostély. Bármilyen lágyszárú eltüzelésére alkalmas a rendszer. A különbség, hogy teljesítménymodulációval rendelkezik a kazán, mely alacsonyabb teljesítmény mellett is magasabb hatásfokot biztosít, illetve automata begyújtással, ami azt jelenti, ha nincs fellépő igény a kazánban kialszik a tűz és igény esetén újra begyullad. Ebben az esetben sok energiát takaríthatunk meg, hiszen ha nincs igény, kikapcsol a kazán.

Teljesítménytartomány: 17-100 kW

 SAS AGRO ECO Árlista

Kapcsolódó cikkek:  
SAS ECO automata agripellet kazán  
SAS AGRO ECO fullautomata agripellet kazán  
Mezőgazdasági támogatás indul megújulókra 2011-ben  
Kertészeti támogatás megújuló energiákra hamarosan

Kulcsszavak: , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!