Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Olcsó kompakt napkollektor! Mire is való?

kompakt napkollektorMég TV-s hirdetésben is szerepelt a kompakt, mobil napkollektor típus, a laikus számára érthetetlenül alacsony áron, erre sokan megvásárolták, hogy majd azzal fogják előállítani otthonuk egész éves meleg-vizét, de sokan legyintettek, hogy használhatatlan vacak és nem való igazán semmire.

Egyik félnek sincs igaza, mivel nem lehet egy családi ház éve HMV előállítását egy kompakt napkollektorra bízni, de az sem igaz, hogy nem lehet semmire sem használni.

A tévhitek eloszlatása érdekében röviden összefoglaljuk mit is várhat Ön egy kompakt mobil napkollektortól. Ugye ki ne ismerné a sötét színűre festett fémhordót, amit egy kerti zuhannyal kombinálva nyári estéken langyos vízhez juttat minket a napközben eltárolt napenergia segítségével.

Hasonló célt szolgálhatnak a kompakt napkollektorok, amelyek ugyancsak a nyári időszakra lettek kifejlesztve, ezért most jött el igazán a szezonjuk. Egy jobb minőségű darabbal akár 10 éven át is biztosíthatjuk hétvégi házunk, nyaralónk vagy ideiglenesen otthonunk melegvízellátását. A napkollektoros vízmelegítő tartálya 160-tól egészen 300 literes méretig változhat. A rendszer előnye, hogy könnyű (mindössze 60 – 70 kg), bárhová és bármikor percek alatt telepíthető.

Az eszközre jellemző, hogy a napkollektor, a hőcserélő és a szolár melegvíztároló egy kompakt egységben került kialakításra.

Amennyiben kipróbálnánk a napkollektoros melegvíz előállítást és a nyári melegvíz előállítási költségünket szeretnénk csökkenteni, nyugodt szívvel szerezzünk be egy kompakt napkollektort. Amennyiben jó minőséget szeretnénk válaszuk az európai gyártók termékeit.

Kapcsolódó cikkek
A sörkollektor
Drain-back vagy zárt napkollektoros rendszer?

Kulcsszavak: , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!