Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Ablakszigetelés olcsón

ablakszigetelesTudta, hogy ha egy átlagos lakás ablakainak a réseit összeadjuk, akkor egy A4-es papírlap méretet kapunk? Ez olyan, mintha lenne a falon egy ekkora nyílás. Ezen pedig igen jelentős hő szökne el nap, mint nap otthonunkból.

A következő írásunkban bemutatunk egy igazán egyszerű és kis költséggel elvégezhető beavatkozást, amelynek segítségével a fenti probléma, hosszú időre teljes mértékben megszüntethető.

Bizonyára Önnek is nyilvánvaló tény, hogy a rosszul szigetelt ajtókon és ablakokon a fűtésre fordított energia 15-20%-a is elillanhat.
A svéd bemarásos szilikonszigeteléssel egy átlagos lakás nyílászárói egy nap alatt leszigetelhetők. A munkába bárki bátran belevághat, hiszen a szigetelésnek ez a formája nem igényel komoly előképzettséget. A módszer lényege, hogy a fa nyílászáró tokba vagy a szárnyrészbe egy speciális marógéppel hornyot készítünk, és az előre lemért hézagtávolságnak megfelelő, 6-8-10-12 mm-es, szilikon alapú szigetelőanyagot egy behúzógörgő segítségével a horonyba illesztjük. A következő ábrán szelméltejük az egyes munkafázisokat:

ablakszigeteles

A szigetelés után a következő pozitív hatásokkal számolhatunk:
– Otthonunk kevésbé lesz zajos és az épületen kívülről érkező pormennyiség is lecsökken;
– A nyílászárónk hőszigetelési képességének javulásával 15-20 %-os fűtési költség csökkenés érhető el;
– Nem kell a nyílászáróink cseréjére óriási összeget költenünk;
– A piacon található megbízhatóbb kivitelezők 7-10 év jótállást vállalnak a szigetelésre
– Ha rendelkezik némi kézügyességgel és műszaki érzékkel, akkor akár Ön is elvégezheti a nyílászárók szigetelését;

A beépített szilikon szigetelésre jellemző, hogy festéskor kiszedhető, majd festés után visszahelyezhető és mindemellett -60 és +120 °C között megőrzi úgy fizika, mint kémiai tulajdonságait. Barna és fehér színben (6-8-10-12mm-es méretben) is kapható, így esztétikusan illeszkedik az ablak színéhez, a rések nagyságához.

A szigetelést elvégeztethetjük arra szakosodott iparosokkal is, jelenleg 400-1000 Ft/folyóméter áron dolgoznak a szakemberek. Mindenképpen érdemes, olyat választanunk, aki a beépített szigetelésre legalább 7 év garanciát vállal.

Elmondható, hogy egy igen hatékony megoldás a svéd bemarásos szilikonszigetelés, ugyanis alkalmazásával nagyon szerény összegből valós megtakarítást érhetünk el fűtési költségeinkből.

Kapcsolódó cikkek:
Hőkamerás vizsgálat
Hightech hőszigetelés
Homlokzati hőszigetelő rendszer: Felragasztás

Kulcsszavak: , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!