Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   VW: elektromos kerékpár az új autókhoz

VW: elektromos kerékpár az új autókhoz

A Volkswagen legújabb zseniális fejlesztése az új elektromos bicikli. Teljesen összehajtogatható és a pótkerék felett elfér a csomagtartóban. Az akkumulátor töltése menet közben folyamatos. Célja, hogy a városon belül gyorsabban és könnyebben tudjunk közlekedni. Lehetővé teszi, hogy távolabbi, parkolóhelyet válasszunk, ami akár kedvezőbb költségű és onnan percek alatt az elektromos biciklivel eljussunk a célhoz. A design teljesen a jövőt idézi, ledes lámpák és egy intelligens gép kinézetét kelti. A következő képen a kerékpár látható:

2010 óta dolgoznak már rajta és 2011-ben többször bemutatásra is került. Arról még nincs szó, mikor lesz rendelhető extra, vagy akár szériatartozék.
Másodlagos funkció a biciklinél, hogy Európa és főleg Németország több történelmi városát próbálják megóvni és lezárni az autósok elől. A bicikli utak száma folyamatosan nő, így rendkívül praktikusan használható. Hollandiában, ahol a legnagyobb arányú a kerékpáros közlekedés, talán csak a biciklivel is a piacra léphetne a Volkswagen. A fantáziálást félretéve a gyár jövőbeni stratégiai elképzelései között szerepel az elektromos bicikligyártásban való részvétel. A következő képen látható a bicikli nyitva és összehajtva:

Fontos harmadlagos funkciója az elektromos biciklinek, hogy meghibásodás vagy defekt esetén, vagy akár az üzemanyagtank kiürülésekor nagyon praktikusan igénybe vehető. Felhívjuk a figyelmet, hogy autópályán ennek ellenére továbbra is tilos biciklizni. A következő rövid felvételen bemutatják az elektormos kerékpár alkalmazhatóságát:

Kapcsolódó cikkek:
Elektromos autó a jövő közlekedése
A magas olajár tönkreteszi a gazdaságot
Eljött a kőolajcsúcs, azaz a PEAKOIL

Forrás: autobild.de

Kulcsszavak:

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!