Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Lakásvásárlás előtt hőtérkép készítés

hőtérképA gyakorlatban is kezdenek elterjedni a nagy minőségbeli változáson átesett hőkamerák, mára a hőtérképek készítésével foglalkozó cégeknek igen pontos műszerek állnak rendelkezésre, hogy felderítsék az épületek energetikai hiányosságait.
Manapság igen fontos tényezője egy ingatlannak az energetikai milyensége ugyanis a magas energiaárak alapvetően befolyásolhatják anyagi helyzetünket.

Most amikor pang a lakáspiac válogathatunk a jó áron kínált ingatlanok között, de a hőkamerás vizsgálat nélkül lehet, hogy a lakásban töltött elkövetkező évek már nem fognak ennyi örömöt szerezni. Jobb megbizonyosodni a kiválasztott ingatlan hőszigetelésének és nyílászáróinak állapotáról.

A thermo kamera (hőkamera) képes kimutatni bármilyen épület hőveszteségét, akár a legkisebb hőkamera – hőtérképeltérést is érzékeli és az alkalmazott szoftver segítségével képpé dolgozza fel. Képes akár négyzetcentiméterenkénti szám-adatszolgáltatásra is. Egy panel épületnél a hőkamera segítségével képesek lehetünk, akár milliméter pontossággal behatárolva a hőszigetelés hiányosságait, így akár lokális hőszigetelésre is mód nyílik és nem szükséges a teljes épületet hőszigetelni. Például, ha egy nagy panelos épületnél a két betonréteg közötti polisztirol hőszigetelés a gyártás során károsodott, ez belső pára-lecsapódást, penészesedést, gombásodást okozhat. Amennyiben az így keletkezett folytonossági hiányt lokalizálhatjuk a hőkamera segítségével, a probléma részleges habinjektálással akár meg is szűntethető.

Kimérhető a rosszul záródó ablakoknál elszökő hő, akár egy centiméteres ablakszigetelési hiány is a legkorszerűbb hőkamera használatával. Valamint szükség esetén láthatóvá tehető a túlmelegedő elektromos kapcsolók, biztosítékok, vezetékek.

Kapcsolódó cikkek:
Hőkamerás vizsgálat

Kulcsszavak: , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!