Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Hightech hőszigetelés

Modern hőszigetelés

 A szénszálas anyagok elterjedése napjainkban sok szakterületen megfigyelhető. Legyen az sport vagy akár űrhajózás, minden területen a szénszálas anyagok használata van elterjedőben.

Ez a hőszigetelő anyagokat sem kerülhette el. A hagyományos polisztirol szigetelőtáblákat úgy fejlesztették tovább, hogy apró szénrészecskéket adagoltak a szigetelőanyagba. Az így előállított szigetelőanyagok mechanikai hatásoknak jobban ellenállnak és akár 20%-al jobban hőszigetelnek. Ez jelentheti azt is, hogy hely hiányában kisebb méretű szigetelőtáblákat kell alkalmaznunk.

A rendszer alkalmazásakor arra kell figyelnünk, hogy a napsugárzásnak kitett táblák deformálódhatnak, ez pedig nagy veszélyt jelent a kivitelezés folyamán szabadon tárolt hőszigetelő táblák felhasználásakor.

Érdemes egy hőszigetelő rendszer kialakításakor arra is ügyelnünk, hogy a legtöbb károsodás a külső behatásoknak köszönhető. Legyen az a falnak támasztott bicikli, vagy a közelben labdázó gyerekek, csak kellő szilárdság esetén kerülhető el a károsodás. Ezért a földhöz közeli szinteknél oda kell figyelnünk a kellő keménységű külső rétegek kialakítására.

Sokszor problémát jelenthet még a falhoz közeli növényzet, ami a falszerkezet algásodásához vezethet. Ezért érdemes olyan anyagokat választani, amelyek alkalmazásával elkerülhetjük a szigetelőrendszer algásodását és nem kell tartanunk a fal kizöldülésétől.

Hasonló cikkek:
Klímabarát panelek
Energiatakarékos nyílászárók

Kulcsszavak: , , , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!