Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Hőszigetelés

Energiaköltségeink csökkentésére a legkézenfekvőbb megoldást az kínálja, ha első sorban minimálisra csökkentjük a megtermelt energia mennyiségét.
Annak érdekében, hogy otthonunk energia felhasználását optimálissá tegyük, hangsúlyt kell fektetnünk az épületünk hőszigetelésére. Mindannyian tapasztaljuk, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő szélsőséges időjárási helyzetek napjainkban, gondoljunk csak a téli extrém hideg és hosszan tartó időszakokra vagy a nyári hőségre. A bekövetkező globális klímaváltozás hatására rendszeressé válnak az ilyen és ehhez hasonló ez idáig szokatlan szélsőséges időjárási viszonyok.
Annak érdekében, hogy a fenn álló helyzet kivédésnek megfelelő otthont alakítsak ki a családom és saját magam számára, a válasz az energia hatékony felhasználásában rejlik. Hatékonyak pedig oly módon tudunk lenni, hogy minél kevesebb energiát állítunk elő,azaz ha fűtésről beszélünk a hőenergia bent tarása a célunk, ha hűtésről akkor pedig a kinn tartása, ezt pedig a megfelelő hőszigetelési megoldások alkalmazásával érhetjük el. A legoptimálisabb választás új fűtési rendszer kialakítása előtt felmérni és optimalizálni a hőszigetelés költségeit, így csökkentve a megújuló energiákat hasznosító berendezések méretét és ezzel beruházási költségét. Jól átgondolt rendszer esetén a teljes beruházási költség meg sem haladja a megújuló energiára való áttérést kiadásait, azonban üzemeltetési költségeink drasztikusan lecsökkennek.
Gondoljunk csak bele egy precízen és hatékonyan megtervezett hőszigetelési rendszerrel amellett, hogy a fűtési számlánkat rendkívül jelentősen lefaraghatjuk még a nyári kánikulában is komfortossá tehetjük otthonunkat, mégpedig az energiafaló légkondicionáló berendezések alkalmazása nélkül.
A megvalósítás gyorsan és költséghatékonyan megvalósítható akár újonnan épülő vagy régi építésű házról legyen szó (megjegyezzük, hogy sok esetben a régi építésű családi házaknál érhető el a legnagyobb megtakarítás a hőszigetelés előtti állapothoz képest).
Ingatlan piaci trend, hogy az igazán tájékozott ingatlan fejlesztők kizárólag takarékos rendkívül jól szigetelt épületek megvalósításába fognak bele, hiszen jól tudják, hogy a fosszilis energiaárak kiszámíthatatlanul emelkednek így a pazarló, alacsony energiahatékonyságú épületeknek a jövőben nincs létjogosultsága.
Most térjünk vissza a saját otthonunkhoz, kérdésként merülhet fel bennünk, hogy hogyan is érdemes belefogni éppen épülő vagy már meglévő, de felújításra szoruló házunk hőszigetelésébe. Sokan maguk fognak bele a szigetelőanyagok kiválasztásába és azok alkalmazásának megtervezésébe, de valljuk be ez nem minden esetben vezet a legjobb eredményre.
Alaptételként alkalmazandó, hogy a feladat egyszerűsége ellenére az optimális megoldást nem egy kivitelezői felmérés és árajánlat után kapjuk meg, hanem az épület szigetelés előtti hőveszteségének és a különböző méretű szigetelések és a csökkenő jövőbeni hőveszteség beruházási költségeinek összevetésével, tehát a megtakarított energiával. Ez azért bizonyulhat jó döntésnek, mivel az Ön otthonára szabott igazán költséghatékony hőszigetelési rendszer a jövőben többszörös hasznot hozhat. Gondoljon csak bele egy megfelelően kialakított hőszigetelés évente 30-60%a-al csökkentheti a fűtési ráfordítását, mindemellett a háza piaci értéke is jelentős növekedésen megy keresztül, erre már azt mondhatjuk, hogy remek befektetés továbbá a környezet védelmében is eljártunk. Nem utolsó sorban a beruházás által házunk teljesen új formát önt, és úgy fog kinézni mint újkorában.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeretné a legkevesebb energiát használni, legyen az új építés vagy régi épület. Tartsuk mindig szem előtt: „nem vagyok olyan gazdag, hogy egy energiafaló házban éljek, olyan házat akarok, ahol a költségek minimálisak”.

Segítse munkánkat az oldal lájkolásával: Köszönjük szépen!

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!