Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


   Biomasszakazán kiválasztása

Biomasszakazán kiválasztása

A következő cikkünkben irányt próbálunk nyújtani a biomasszakazánok közötti választásban. Első szempont, hogy mennyire kívánunk automatizált rendszert kiépíteni. A legkényelmesebb és legmodernebb megoldás az automata biomassza kazánok. Munkaigényesebb társaik a hagyományos biomasszakazánok.

 Automata biomasszakazánok

 A kazánválasztás legfontosabb kérdése, hogy milyen tüzelőanyagokat kíván eltüzelni. A Megújuló Fűtés Kft. igyekszik olyan automata kazánokat ajánlani, melyek minden a környezetünkben, erdőinkben és mezőgazdaságban előforduló tüzelőanyagnak megfelelnek. Az SAS AGRIPELLET kazánok alkalmasak apró méretű, mezőgazdasági hulladékok és agripelletek, fapellet eltüzelésére. Ezek a tüzelőanyagok lehetnek, magvak, szemes termények, szalmapellet, napraforgóhéj és napraforgóhéj fapellet vagy akár rostalj, pelyva is. Ezek a kazánok kiválóan alkalmasak családi házakban, mezőgazdasági üzemekben, ahol ezek a tüzelőanyagok rendelkezésre állnak és eltüzelésükkel ki tudják váltani az egyre dráguló földgázt. Fűthető vele iroda, raktár és istálló is. A tüzelőanyag kiválasztásánál arra kell ügyelnünk, hogy a behordócsiga csak korlátozott méretig alkalmas, így faaprítékkal, szőlővenyigével vagy kukoricacsutkával már nem tud megbirkózni.

 Teljesítmények:

–          SAS ECO 17-225 kW
–          SAS AGRO ECO 17-100 kW

ÁRAK

Abban az esetben, ha faaprítékot, szőlővenyigét vagy nagyobb leszecskázott növényi szárakat kíván elégetni a CSB MARINA olasz kazánokat ajánljuk, melyek minderre alkalmasak. A robosztusabb csigák ezeket az alapanyagokat könnyedén be tudják hordani.

 Teljesítmények:

–          CSB MARINA 40-1.000 kW

ÁRAK

 Hagyományos biomasszakazánok

 Ebben az esetben a vegyestüzelésű és a falegázosító kazánok között kell választanunk. Mindkét esetben azzal számolhatunk, hogy a kazánunkat saját magunknak kell adagolni. Ez egy nagyobb épület esetében, nagyjából 300 m²-től már nem is megoldható, mert annyi alapanyagot kell tárolni és mozgatni, ami külön embert igényel. A faelgázosító kazánok a hagyományos vegyestüzelésű kazánok modernebb változatai, ahol valamelyest szabályozott körülmények között megy végbe az égés. Ha hagyományos rendszert választunk, minden esetben célszerű fűtési puffertároló kialakítása, ezzel növelhetjük a feltöltési időt.
Kazánokról bővebben itt olvashat.

 A kazánunk teljesítményét a következők szerint tudjuk meghatározni:

 Családi háznál:

 – Rossz állapotban lévőnél: 0,1 kW/m²
– Átlagos állapotban lévőnél: 0,07 kW/ m²
– Jó állapotban lévőnél: 0,05 kW/ m²
-Új építésnél: 0,0,3 kW/ m²

 Fóliasátor és üvegház:

 Fóliasátor: 0,25 kW / m²
Üvegház: 0,2 kW / m²

 Mezőgazdasági létesítmények: 0,1-0,2 kW/ m²

Kapcsolódó cikkek:
Mezőgazdasági támogatás indul megújulókra 2011-ben   
Kertészeti támogatás megújuló energiákra hamarosan  
LEADER pályázat akár megújuló energiára 

Kulcsszavak: , ,

Segítse munkánkat a Like megnyomásával, hogy még több hasznos információt tehessünk közzé a megújuló energiákról!